Busenkel bearnaise med stavmixer..
Eftersom jag börjat min "fakirkur" (enbart protein och fett) så var jag tvungen att göra en bea att ha till proteinet så jag inte föräter mig på smör, för det är lätt hänt annars!
Du behöver:
2 scharlottenlökar
0,25 dl vitvinsvinäger
0,5 dl vatten
en kvist dragon eller lite torkad dragon
4 vitpepparkorn
3 äggulor
250 gram smör
salt
peppar
persilja
dragon
Gör såhär:
Hacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, vinäger, dragon och vitpepparkorn. Reducera till hälften och sila av ner i en kastrull och håll varm. Under tiden vätskan reducerar skirar du smöret i en kastrul, när det smält ta av från platten men håll varmt. Separera gulorna från vitan och lägg gulorna i en lämplig tillbringare, tillsätt reduktionen och kör med stavmixern en stund. Tillsätt det skirade smöret i en tunn stråle under mixning och rör med stavmixern upp och ner tills allt smör förutom det vita i botten är i såsen. Smaka av med salt och peppar, lite finhackad persilja och dragon.
Ställer man den i kylen sen får man lite av ett bearnaisekryddsmör. :)
