Texas chili på cournfärs..
Jag har blivit utvald att prova och utvärdera quornfärs och jag valde att göra en chiligryta på den.
Jag ska ärligt säga att jag var skeptisk, jag har aldrig vart ett stort fan av dessa ersättningsprodukter. Är man vegetarian får man väl äta sånt som inte liknar kött, eftersom man valt bort just kött. Men, jag ska ta tillbaka det jag sagt. För det är väldigt gott, eller ja det smakar verkligen inte ett skit så det man har till får smaka desto mer. Därför vart den här chilin helt perfekt!
Du behöver:
300 gram quornfärs
1 gul lök
1 morot
2 klyftor vitlök
3 msk olivolja
1 lagerblad
200 gram krossade tomater
1 msk kinesisk soja
2 msk honung
2 msk grönsaksfond
1 msk spiskummin
1 msk chili spicemix
0,5 lime (saften)
salt och peppar
Gör så här:
Skala och hacka grönsakerna fint, fräs i oljan tills dem är mjuka. Tillsätt övriga ingredienser förutom quorn och koka i 10 minuter. Tillsätt quornfärsen och puttra max 10 minuter. Servera med valfrit tillbehöver eller bara nybakat bröd.
Vi åt med ugnsrostade grönsaker och grönsaker.
