Familjen Almgrens höstgryta..
I söndags hade jag min fina vän Irina här på besök. Det är vi två som fått den galna iden att springa ett Marathon och därför anmält oss till Stockholm halvmarathon till att börja med nästa år. Galet!
Men i alla fall, när hon var här slängde jag ihop en mumsig höstgryta med högrev, korvar, bacon och annat gott. Här får ni receptet.
Du behöver:
800 gram högrev
4 starkare korvar
2 paprikor
2 gula lökar
klyftorna av en hel vitlök
1 pkt bacon
3 dl rödvin
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 krm chilipulver
1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
3 lagerblad
salt
vatten
smör
yoghurt
potatis
Gör såhär:
Skala löken och vitlöken. Skär köttet i stora bitar, låt fettet sitta kvar och bryn dem i smöret runt om. Bryn vitlök, lök paprikan och hälften av korven skuren i bitar. Häll allt i en gryta och tillsätt tomat, vin och kryddorna. Häll på vatten som det precis täcker och låt puttra på svag värme i ca 3 timmar. När det återstår ca 30 min tillsätt resten av korven. När det är klart, ta av locket och höj värmen lite så att den mesta vätskan kokar bort. Servera med kokt potatis och slätrörd yoghurt!

Smaklig spis!