Livet Me Simon och Linus..

Om att vara mamma till två makalösa pojkar, om bra mat till hela familjen och mycket annat. Jag tror på filosofin "Mätta barn är glada barn, glada barn är mätta barn"!

Oxsvansragu..

Publicerad 2014-11-17 12:45:04 i Bra mat för hela familjen,

I torsdags kollade jag på ett matlagninsgrpogram där man använde sig av oxsvans. Jag har sett det förut i köttdisken på affären men aldrig tänkt på vad man skulle kunna göra med den. :) Men nu har jag provat, och jag komponerade mitt egna mumsiga recept på oxsvansragu. Det här är inte någon LCHF rätt, men man kan lätt göra den till det.
 
 
Till 4 personer behöver du:
2-2,5 kilo delad oxsvans
2 palsternackor
2 morötter
4 gula lökar
5 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
7 msk tomatpuré
salt och peppar
1 kruka persilja
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin
 
Gör såhär:
Skala och hacka grönsakerna och skala vitlöken. Bryn på oxsvansen i olja och smör tills den fått ordentligt med färg, lägg över i en gryta. Stek på grönsakerna tills dom fått lite färg och häll över i samma gryta. tillsätt vin, tomatupre och ta hälften av alla örter och lägg ner i grytan tillsammans med lite salt och nymalen svartpeppar. Koka upp, skumma av och låt koka på svag värme i 3-4 timmar, rör om då och då. Lyft sen upp oxsvansen, sila av grönsakern och koka upp den avsilade fonden och låt den reducera lite. Plocka rent köttet från oxsvansen och lägg tillsammans med grönsakern ner i fonden igen. Låt få ett uppkok och servera med pasta eller potatis.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela