Karibisk fläskfilégryta samt blomkål- och broccoligratäng..
Igår gjorde vi en smaskig gryta med kokosmjölk och curry. Till den serverade jag en gratäng med broccoli och blomkål.
Till 4 personer behöver du:
kokosolja
Karibisk gryta:
500 gram fläskfilé
500 ml kokosgrädde
2 msk curry
2 gula lökar
1 buljongtärning
Blomkål och broccoligratäng:
1 broccolibukett
1/4 blomkålshuvud
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
100 gram philadelphia
salt och peppar
3 dl ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Dela bomkålen och broccolin i mindre buketter och blanda i en form med den skivade gula löken. Blanda grädde, créme fraiche och philadelphia, salt, peppar och pressad vitlök och häll över grönsakerna. Ställ in i ugnen och kör i 30-40 minuter. Ta ut och strö över osten och gratinera i ytterligare 15 minuter. Under tiden gratängen är i ugnen gör du grytan. Lägg en ganska stor klick kokosolja i en varm stekpanna och tillsätt corryn. Hacka löken och stek i curryn tills den är mjuk, lägg över i en gryta. Tillsätt kokosgrädden och buljongen och koka upp. Under tiden steker du den skivade fläskfilén och lägg sen ner den i grytan och låt puttra i 10 minuter.
Smaklig spis!
