Livet Me Simon och Linus..

Om att vara mamma till två makalösa pojkar, om bra mat till hela familjen och mycket annat. Jag tror på filosofin "Mätta barn är glada barn, glada barn är mätta barn"!

Att lämna på förskolan är inte alltid en dans på rosor..

Publicerad 2015-02-02 08:51:10 i Allmänt,

Simon är en rätt känslig liten kille som lätt blir ledsen och orolig när man ska göra nya saker, när han gör illa sig osv. Lämningar på förskolan brukar kunna vara fisk eller fågel från dag till dag.
 
De dagar det blir fisk så brukar han börja knorra redan på parkeringen eller när vi kommit innanför grinden. Han gråter, sparkar och skriker. Måndagen brukar vara den jobbigaste dagen för då har han vart ledig i tre dagar och tycker att det är ganska trevlig att vara hemma med familjen. Men nu har vi kommit på vissa knep att leda bort den här oron om uppstår. Det kan vara att kolla in genom en liten glipa i dörren och låta lite mystisk, eller som när D lämnar så kollar dom in genom de små fönstren lääängst upp vid taket. När vi väl kommit in vill han ofta komma in på förskolan i lugn och ro, få klä av sig själv utan att alla kompisar kommer framspringande med leksaker och ska visa, eller komma för nära. Får han inte göra det blir resten av lämningen en stor skrikfest och det slutar med att man får sätta honom i famnen på en pedagog och bara gå. För så fort jag eller pappa kommit utanför dörren så slutar han gråta och börjar leka.
 
Idag var lämningen hyfsat lätt. Det snöade ute så det var spännande att gå från bilen till avdelningen. Men, när vi kom in vart har väldigt blyg och ville inte klä av sig. Så jag fick locka lite och sen fick han komma till sin ansvarspedagog för lite frukost. Det var ingen gråt, inget skrik utan bara lite protester.
 
Cool kille som är på väg till förskolan i morse. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela