Livet Me Simon och Linus..

Om att vara mamma till två makalösa pojkar, om bra mat till hela familjen och mycket annat. Jag tror på filosofin "Mätta barn är glada barn, glada barn är mätta barn"!

En äkta gräddsås..

Publicerad 2015-02-07 18:49:00 i Bra mat för hela familjen, Mat & Bak,

När jag började med LCHF oroade jag mig för hur jag skulle få såserna att bli tjocka och goda. För mig ska nämligen en sås lägga sig som ett täcke runt det man ska ha den till. Ju mer sås, desto bättre. Men, jag lärde mig fort hur jag gjorde och nu tänker jag dela med mig av min kunskap till er. För jag vet att det är många som i alla LCHF- forum som finns ständigt undrar över hur man gör en sås tjock.
 
Svaret är vispgrädde, 40% inget annat.
 
Bilderna i den här "how to" kommer från torsdagens kycklingmiddag där jag gjorde en citronsås.
 
Du behöver:
5 dl vispgrädde
i mitt fall 0,5 hönsbuljongtärning
smaksättning
 
Gör såhär:
Börja med att hälla upp grädden i en kastrull och tillsätt buljongtärningen. Koka sen upp gräddblandningen och låt den puttra på lagom värme. Den ska vara så hög som möjligt men utan risk för att koka över, man får justera under tiden.
 
 
Vispa då och då för att se hur tjock den blivit. 5 dl tar för mig ca 1 timme att få till den konsistensen jag vill ha. Tillsätt sedan den smaksättning du valt. Det kan vara hackat ägg för äggsås, stekskyn från kött eller kyckling osv. Enbart din fantasi sätter gränser.
 
Den här bilden är från när grädden har perfekt tjockhet och ska bara tillsätta smaksättningen.
 
En äkta gräddsås behöver aldrig redas, men den tar lite tid att göra. Men den är värd all kärlek man lägger ner och har du gjort det en gång kommer du aldrig mera göra någon annan sås. <3
 

Kommentarer

Postat av: Masterchef nästa

Publicerad 2015-02-07 19:08:54

Supergod den ser ut. Brukar göra på grädde men har nog inte gjort den på en timma. Måste testa. Bra tips!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela