Livet Me Simon och Linus..

Om att vara mamma till två makalösa pojkar, om bra mat till hela familjen och mycket annat. Jag tror på filosofin "Mätta barn är glada barn, glada barn är mätta barn"!

Inga ytterkläder på!

Publicerad 2015-02-03 12:47:00 i Allmänt,

Visst kan det vara kallt i bilen, speciellt nu där det är vinter och minusgrader. Men visste du att tjocka ytterkläder försämrar barnens chanser att överleva vid en krock? Ja, tjocka jackor, overaller även på vuxna försämrar chansen att överleva.
 
Tycker den här bilden talar sitt tydliga spår. Den ena bilden är barnet med tjocka ytterkläder, den andra är samma bältespänning men utan ytterkläderna. För mig är valet enkelt.
 
 
 
Då kommer motkommentarerna om att det är kallt osv. Ja, det är kallt i bilen om man inte har den i varmgarage, har motorvärmare med kupéfläkt eller startat bilen ett tag innan. Det är alltså saker man kan göra, men vissa av dessa saker kostar lite mer pengar och kanske inget man gör i en handvändning. Då kommer de lättare lösningarna. Gå ut och lägg en varm vetekudde i bilstolen ett tag innan, lägg en filt om du tagit med innifrån över barnet när du spännt fast, trä barnets jacka bakåfram när barnet är fastspännt. Ok, så kan man göra men ofta kommer kommentaren, "det är en bit från bilen dit vi ska". Dra då ner overallen till fotlederna i bilen, så kan man enkelt dra upp den när man ska gå ur.
 
Det finns lösningar till det mesta och för mig är barns liv värt så mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela