Citron och örtkyckling med ugnsbakade rotfrukter
Idag gjorde vi en väldigt god middag. Så god att vi hade ätit upp innan jag kom på att jag skulle ta en bild på det frädiga reslutatet. Receptet fick jag ner på papper ia alla fall! Receptet funkar jättebra även till BLW bebisar.
Du behöver:
1,5 kilo hel kyckling
2 citroner
1 tesked vardera av timjan, dragon och oregano
Salt, peppar
Smör
Potatis
Morot
Lök
Olivolja
Peppar
Basilika
5 dl grädde
0,25 hönsbuljongtärning
Steksky från kyckling
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Torka av kycklingen och lägg i en smord ugnsfast form. Cesta citronen och blanda med 50 gram smör, skär två snitt i skinnet på bröstet och fördela smöret innanför skinnet. dela sen citronen och pressa saften över och i kycklingen. Gnid in örterna, salta och peppra. Lägg de urkramade citronhalvorna runt kycklingen. Skala morot, potatis och lök. Skär i klyftor och lägg på ugnsplåt. Ringla över olivolja samt kryddor och blanda om ordentligt. Kör kycklingen och rotfrukterna i ugnen i ca 1 timme. Kontrollera att kycklingen är klar. Under tiden kycklingen och rotfrukterna går klart i ugnen, koka upp grädde och hönsbuljong och låt reducera. Lägg upp kyckligen på ett fat och sila av skyn ner i gräddsåsen och låt koka ihop, smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med en god sallad.

