För vi älskar ju kladd.. Eller?
Linus har precis som sin bror inte visat något som helst intresse för mat som serveras med sked förutom frukt som förvandlar honom till en attack bebis. Med Simon hittade vi till slut Baby led weaning - BLW, som vart vår räddning. BLW går ut på att barnet får smaka på mat, som den är. Inga puréer, inget skedmatande. Barnet äter och utforskar med händer, mun och kropp. Man brukar börja med lite kokta broccoli buketter, morotsstavar, gurka osv. Allt i stora greppvänliga bitar som ska vara svåra att sätta i halsen. Linus har senaste veckan fått smaka på lite bröd. Men idag gjorde jag det första riktigt BLW receptet, grötfingrar.
Det är alltså havregrynsgröt som man kokat och sen hällt upp i en skål och låtit kallna. Sen skär man det i fingerstora bitar och rullar i en mix av havregryn och solrosfrön som man kört i mixern. Enkelt och gott, ett bra sätt att få i barnet en bra frukost.

På bilden ovan ser ni vad som blev kvar efter att Linus smakat. Kladd, men vet ni vad. Det är såååå kul att se hur han utforskar det som ligger framför honom med glädje och skratt.
Mitt recept på grötfingrar:
1 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 krm kanel
1 krm vaniljpulver
Koka ihop ingredienserna, häll upp i skål och låt bli riktigt kallt i kylskåp. Mixa havregryn och solroskärnor, rulla de fingerstora bitarna i och förvara sen i en burk i kylen upp till en vecka.